პროგრამის მიზანია შრომის ბაზრის მოთხოვნების გათვალისწინებით მოამზადოს კადრები რომლებსაც ექნებათ თეორიული ცოდნა და პრაქტიკული უნარები კერძების მომზადების ტექნოლოგიაში. პროგრამის მიზანია პირს შეასწავლოს საკვები პროდუქტისა და ნედლეულის არჩევა, ნახევარფაბრიკატების მომზადება, ნედლეულისა და პროდუქტის თერმული დამუშავება, სხვადასხვა მეთოდის გამოყენებით კერძების მომზადება სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმებისა და სურსათის უვნებლობის თანამედროვე რეგულაციების დაცვით, მათ შორის, სხვადასხვა ქვეყნის სამზარეულოების გავრცელებული რამდენიმე ძირითადი კერძის მომზადება.
კურსდამთავრებულს შეუძლია:
- პირადი ჰიგიენის დაცვა;
- სანიტარულ – ჰიგიენური პროცედურების დაცვა;
- გარემოს დაცვა დაბინძურებისაგან;
- 4. საკვები პროდუქტების (სალათის ფურცელი, კვერცხი და მწვანილი) დამუშავება სპეციალური ხსნარებით;
- პროდუქტისადა ნედლეულისარჩევა;
- ნახევარფაბრიკატების მომზადება;
- ნედლეულისა და პროდუქტის თერმული დამუშავება;
- სხვადასხვამეთოდის გამოყენებით კერძების მომზადება.
- სხვადასხვა ქვეყნის სამზარეულოების გავრცელებული (ძირითადი კერძების) წვნიანი კერძების,სალათების, გარნირების მომზადება.