მეფუტკრეობა

ხანგრძლივობა:

2 წელი

პროგრამის მიზანია მეფუტკრეობის მიმართულებით შესაბამისი კომპეტენციის მქონე კონკურენტუნარიანი კადრების აღზრდა და მათთვის აღნიშნული კვალიფიკაციის მიმართულებით საჭირო ცოდნის მიცემა, შესაბამისი უნარებისა და კომპეტენციების გამომუშავება, რათა შეძლონ ცოდნის პრაქტიკაში გამოყენება და იყვნენ სოფლის მეურნეობის სფეროსათვის მაღალკვალიფიციური, კონკურენტუნარიანი კადრები.

სწავლის შედეგები:

მეფუტკრეობაში საბაზო პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე პირს შეუძლია:

  1. სეზონურად მოუაროს და შეინახოს ფუტკარი;
  2. მართოს ფუტკრის მავნებელი დაავადებები;
  3. დაამზადოს ფუტკრის სკა;
  4. მიიღოს ფუტკრის პროდუქტები – დინდგელი, ცვილი, ყვავილის მტვერი, რძე, შხამი;
  5. უზრუნველყოს ფუტკრის პროდუქტების მიღება- რეალიზაცია.

დასაქმების შესაძლებლობები:

კურსდამთავრებულს შეუძლია დასაქმდეს სოფლის მეურნეობის სფეროში მეფუტკრეობის მიმართულებით – მეფუტკრედ. კურსდამთავრებული შესაძლებელია იყოს თვითდასაქმებული და მართავდეს საკუთარ მეურნეობას.

სხვა პროგრამები:

ნამცხვრებისა და ტორტების ცხობა – დეკორატიული გაფორმება

პროგრამის მიზანია შრომის ბაზრის მოთხოვნების გათვალისწინებით  მოამზადოს პირი, რომელიც შეძლებს   ნამცხვრებისა და ტორტების ცხობა/გაფორმებას ხილით, შოკოლადითა და მარცეპანით,  სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმებისა და სურსათის უვნებლობის წესების...

კულინარიის ხელოვნება

პროგრამის მიზანია როგორც ადგილობრივი, ასევე, საერთაშორისო შრომის ბაზრისათვის მოამზადოს საკვები პროდუქტების კულინარიის სპეციალისტი, რომელიც შეძლებს სასტუმროს და რესტორნის სამზარეულოში მუშაობას კვების ჰიგიენის, სანიტარულ-ჰიგიენური ნორმებისა...

ქედისა და შუახევის მისამართის პროფესიული საგანმანათლებლო და პროფესიული მომზადების პროგრამები

ელექტროობა

პროგრამის მიზანია დაბალი ძაბვის ელექტროობაში შრომის ბაზრის მოთხოვნების გათვალისწინებით კონკურენტუნარიანი კადრების მომზადება.   სწავლის შედეგები: საბაზო პროფესიული კვალიფიკაცია ელექტროობაში – პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე პირს შეუძლია: • გაუწიოს დაზარალებულს პირველადი...

ღვინის ტექნოლოგიური დამუშავება

პროფესიული მომზადების პროგრამის მიზანია უზრუნველყოს შრომის ბაზრისთვის კონკურენტუნარიანი, კვალიფიციური მეღვინის მომზადება, რომელიც დაკისრებულ მოვალეობას, ღვინის ტექნოლოგიური დამუშავებას შეძლებს სურსათის ხარისხისა და უვნებლობის რეგულაციების, შრომისა...

შედუღება

პროგრამის მიზანია მესამე დონის პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე კადრების მომზადება შედუღებაში, რომლებიც იქნებიან კონკურენტუნარიანნი როგორც ადგილობრივ, ასევე საერთაშორისო შრომის ბაზარზე. სწავლის შედეგები: კურსდამთავრებულს შეუძლია: შეადუღოს ლითონის ნაწილები...