მეფუტკრეობა

ხანგრძლივობა:

2 წელი

პროგრამის მიზანია მეფუტკრეობის მიმართულებით შესაბამისი კომპეტენციის მქონე კონკურენტუნარიანი კადრების აღზრდა და მათთვის აღნიშნული კვალიფიკაციის მიმართულებით საჭირო ცოდნის მიცემა, შესაბამისი უნარებისა და კომპეტენციების გამომუშავება, რათა შეძლონ ცოდნის პრაქტიკაში გამოყენება და იყვნენ სოფლის მეურნეობის სფეროსათვის მაღალკვალიფიციური, კონკურენტუნარიანი კადრები.

სწავლის შედეგები:

მეფუტკრეობაში საბაზო პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე პირს შეუძლია:

  1. სეზონურად მოუაროს და შეინახოს ფუტკარი;
  2. მართოს ფუტკრის მავნებელი დაავადებები;
  3. დაამზადოს ფუტკრის სკა;
  4. მიიღოს ფუტკრის პროდუქტები – დინდგელი, ცვილი, ყვავილის მტვერი, რძე, შხამი;
  5. უზრუნველყოს ფუტკრის პროდუქტების მიღება- რეალიზაცია.

დასაქმების შესაძლებლობები:

კურსდამთავრებულს შეუძლია დასაქმდეს სოფლის მეურნეობის სფეროში მეფუტკრეობის მიმართულებით – მეფუტკრედ. კურსდამთავრებული შესაძლებელია იყოს თვითდასაქმებული და მართავდეს საკუთარ მეურნეობას.

სხვა პროგრამები:

ელექტროობა

პროგრამის მიზანია დაბალი ძაბვის ელექტროობაში შრომის ბაზრის მოთხოვნების გათვალისწინებით კონკურენტუნარიანი კადრების მომზადება.   სწავლის შედეგები: საბაზო პროფესიული კვალიფიკაცია ელექტროობაში – პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე პირს შეუძლია: • გაუწიოს დაზარალებულს პირველადი...

ანაკრები და მონოლითური კონსტრუქციების მონტაჟი

პროგრამის მიზანია მისცეს პირს შესაძლებლობა დაეუფლოს სამშენებლო კონსტრუქციების მოწყობას. ანაკრები და მონოლითური კონსტრუქციების მონტაჟის სპეციალიზაციის მიმართულებით. მისცეს აღნიშნული კვალიფიკაციის მიმართლებით საჭირო ცოდნა, გამოუმუშაოს შესაბამისი...

ქედისა და შუახევის მისამართის პროფესიული საგანმანათლებლო და პროფესიული მომზადების პროგრამები

შედუღება

პროგრამის მიზანია მესამე დონის პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე კადრების მომზადება შედუღებაში, რომლებიც იქნებიან კონკურენტუნარიანნი როგორც ადგილობრივ, ასევე საერთაშორისო შრომის ბაზარზე. სწავლის შედეგები: კურსდამთავრებულს შეუძლია: შეადუღოს ლითონის ნაწილები...

ლითონების შედუღება ინერტულ აირში (არგონში)

პროგრამა საშუალებას აძლევს პირებს, რომლებიც აღნიშნულ პროგრამაზე ისწავლიან ,გაეცნონ არგონული შედუღების ტექნოლოგიის თავისებურებს; ისწავლონ სამუშაო ნახაზის, ტექნოლოგიური ინსტრუქციისა და ტექნოლოგიური რუკის წაკითხვა; შესასრულებელი სამუშაოს...

„ქართული და საერთაშორისო სამზარეულოს გავრცელებული კერძების მომზადება“

პროგრამაზე დაშვების წინაპირობები:   საბაზო განათლება,18 წელი პროგრამის მოკლე აღწერა: პროფესიული მომზადების  პროგრამაზე - „ქართული და საერთაშორისო სამზარეულოს გავრცელებული კერძების მომზადება“ სწავლა შეუძლია   საბაზო განათლების მქონე, 18...