მეფუტკრეობა

ხანგრძლივობა:

2 წელი

პროგრამის მიზანია მეფუტკრეობის მიმართულებით შესაბამისი კომპეტენციის მქონე კონკურენტუნარიანი კადრების აღზრდა და მათთვის აღნიშნული კვალიფიკაციის მიმართულებით საჭირო ცოდნის მიცემა, შესაბამისი უნარებისა და კომპეტენციების გამომუშავება, რათა შეძლონ ცოდნის პრაქტიკაში გამოყენება და იყვნენ სოფლის მეურნეობის სფეროსათვის მაღალკვალიფიციური, კონკურენტუნარიანი კადრები.

სწავლის შედეგები:

მეფუტკრეობაში საბაზო პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე პირს შეუძლია:

  1. სეზონურად მოუაროს და შეინახოს ფუტკარი;
  2. მართოს ფუტკრის მავნებელი დაავადებები;
  3. დაამზადოს ფუტკრის სკა;
  4. მიიღოს ფუტკრის პროდუქტები – დინდგელი, ცვილი, ყვავილის მტვერი, რძე, შხამი;
  5. უზრუნველყოს ფუტკრის პროდუქტების მიღება- რეალიზაცია.

დასაქმების შესაძლებლობები:

კურსდამთავრებულს შეუძლია დასაქმდეს სოფლის მეურნეობის სფეროში მეფუტკრეობის მიმართულებით – მეფუტკრედ. კურსდამთავრებული შესაძლებელია იყოს თვითდასაქმებული და მართავდეს საკუთარ მეურნეობას.

სხვა პროგრამები:

მშენებლობის წარმოება იატაკისა და ფილის სამუშაოები

პროგრამის მიზანია მისცეს პირს შესაძლებლობა დაეუფლოს იატაკისა და ფილის სამუშაოებს. მისცეს აღნიშნული კვალიფიკაციის მიმართულებით საჭირო ცოდნა, გამოუმუშაოს შესაბამისი უნარები და კომპეტენციები, რათა შეძლოს ცოდნის...

ელექტროობა

პროგრამის მიზანია დაბალი ძაბვის ელექტროობაში შრომის ბაზრის მოთხოვნების გათვალისწინებით კონკურენტუნარიანი კადრების მომზადება.   სწავლის შედეგები: საბაზო პროფესიული კვალიფიკაცია ელექტროობაში – პროფესიული კვალიფიკაციის მქონე პირს შეუძლია: • გაუწიოს დაზარალებულს პირველადი...

ქედისა და შუახევის მისამართის პროფესიული საგანმანათლებლო და პროფესიული მომზადების პროგრამები

ვენახის გაშენება და მოვლა

პროფესიული მომზადების პროგრამის მიზანია უზრუნველყოს შრომის ბაზრისთვის კონკურენტუნარიანი, კვალიფიციური მევენახის მომზადება, რომელიც დაკისრებულ მოვალეობას შეასრულებს ხარისხის, შრომისა და უსაფრთხოების ნორმების დაცვით. პროგრამის მიზანია კურსდამთავრებულმა...

ღვინის ტექნოლოგიური დამუშავება

პროფესიული მომზადების პროგრამის მიზანია უზრუნველყოს შრომის ბაზრისთვის კონკურენტუნარიანი, კვალიფიციური მეღვინის მომზადება, რომელიც დაკისრებულ მოვალეობას, ღვინის ტექნოლოგიური დამუშავებას შეძლებს სურსათის ხარისხისა და უვნებლობის რეგულაციების, შრომისა...

ხელით ელექტრო-რკალური შედუღება

პროფესიული მომზადების პროგრამაზე სწავლა შეუძლია ყველა დაინტერესებულ მინიმუმ საბაზო განათლების მქონე პირს, რომელსაც აქვს სურვილი მოკლე დროში მიიღოს კონკრეტული ცოდნა/უნარები და დასაქმდეს ან საქმიანობა...